NRK har laget en bildereportasje basert på mitt stillstandsprosjekt som jeg gjennomførte i fjor. Det er litt komisk at de har kalt meg “Professor stillstand”. Da jeg disputerte i 2008 ble jeg nemlig titulert Doktor luftgitar.

Konseptet var å stå still hver dag, i ti minutter, omtrent midt på dagen. Jeg tok opp bevegelsesdata med mobiltelefonen min hengende rundt halsen og pulsdata fra sportsklokken min. Disse dataene holder jeg nå på å analysere og de skal bli med i boken Still Standing som jeg jobber med. Her er en oversikt over alle sammen, en linje per måned.

Data

En av reglene i prosjektet var at jeg skulle stå stille i et nytt rom hver dag. Jeg gjorde lyd- og videoopptak av alle rommene. Dette skal jeg bruke i mitt pågående prosjekt AMBIENT: Kroppslig synkronisering til audiovisuelle rytmer. Her er gjennomsnittsbilder av en del av dem.

Video

Jeg har jobbet med stillstand og mikrobevegelser siden 2010, først i Sverm, deretter i MICRO - Menneskelig mikrobevegelse i musikkpersepsjon og interaksjon. Underveis har vi arrangert NM i stillstand mange ganger og lansert Oslo Standstill Database. Jeg har lært masse, selv om jeg antagelig har flere spørsmål enn svar. Det er dette jeg nå skriver om. Forhåpentlig blir boken ferdig i løpet av året.